Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

15. august 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

  Kære Forældre!

Tak for Eders to Breve idag, og Pakken med Pølse. Vi har det helt godt her; men har så meget at bestille, og nu er der kom­men bud, at Hindenburg kommer på Søndag. Så nu kan I forestil­le Jer. Og den gamle mener, Peter ved alt og gør alt, hvis ikke så Mærsk, de to navne kender han så godt. I Eftermiddag har jeg været ude på en plads som skal være Paradeplads. Og nu lod han Landaueren køre mig derud i Eftermiddag, da han havde bedt om at se Regt. på en plads der hvor over 100 ? stod, så sagde Køkkenunderoffz. Ja Herr Major, men vi har hver­ken det eller det i køkkenet. Ja sagde den gamle, så skal Peter afsted. Jeg tog 200 M. med fra Kassemesteren og sejlede nu af ud til den store plads, derfra til et stort Marketenderi, hvor jeg købte for over 300 M., nu vilde de ikke kriditere mig, så Thelefonerede jeg til den gamle, som svarede, han kan få for 1000 M. hvis han vil. Så I kan jo regne ud, hvad det er for en Fest, og hvad for en bøvl - som ikke bliver betalt. Nu skal jeg besørge ham 100 Skiver ?  som Far nok kender vi havde i Fredstid til at sigte efter; men det vil jeg dog først sove på. Jeg lader vist en Mand rejse til Cöln efter dem. Så i Aften har jeg pakket og lavet to Kasser, den ene er helt fuld af Sukker, og den anden 3/4, jeg fik ikke de sidste 5 p de kommer først om 8 dage, som jeg så sender. Nu har jeg pakket den sidste Kiste helt fuld med Pærer, bare de kan stå dem, da de da ikke er helt modne.

Ja jeg skal nok spørge den gamle angående det til Fru Major, jeg vil ikke lige derned nu, da han så vil noget nyt kanske. Jeg har det helt alene på mit lille Kammer, jeg har fået ind­lagt Elektrisk Lys idag, så det er helt hyggeligt nu, blot Rotter gnaver under Gulvet.

Nej nu er min Mavepine med tilbehør da gået over, det var heller slet ikke morsomt. Der er mange, som har måttet i Laz. for det, og mange ligger her til Seng. Men min Mave er så stærk, den har kunnet tåle det.

Lille Mor, nu må du og Trine ikke gå og rode alt for meget, så I blir syge derinde, tag alting med ro; men I har vel det meste færdig. Jeg længes efter at komme hjem at se det altsammen. Og Tak så for alt godt I gør for os to. Slutter så i Aften med mange kærlige Hils

 

ner fra Eders taknæmlige Peter. Vil I sende Brevet samme Vej som den til Bakkely

God Nat

Oprettet: 04-04-2011 10:26:36 | Rettet: 05-07-2014 20:19:05