Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

17. august 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev i dag fra Far og en pakke med Smør. Det var godt den kom, da jeg ellers skulde have haft mit Brød uden i dag, og som også var knap; men det gik alt gennem en lille "sær ting". Vi har altid haft noget som vi kalder en Jernpor­tion, det er for en dag Levnedsmidler i forvejen skal vi have; men det kender man nok, man nipper til det så længe der ikke er mere. Og med et hedder det, den falder bort, vi får - hele Regt. for en dag forplejning mindre. Brødet er knap nok i for­vejen, så der er ikke meget at række med. Da jeg så kørte efter Post, lå der virkelig et stort godt Hvedebrød midt på Vejen. Det var ikke besørget, men tabt af en, og nu kom det mig til­gode. Jeg delte natyrlig med de andre. I morgen får vi jo igen. Og så kom mit Smør også, så jeg var oven på det. Ellers har vi det ved det gamle, Hindenborg kommer i Morgen i stedet for på Søndag, så nu er travlheden snart forbi. Den gam­le blir vistnok Oberstleutn imorgen og får en Orden mere. Jeg skal nok fortælle, hvad Hindenborg siger til os. De skal også gøre Parademarsch for ham, men kun i"Ziigen", som Far nok kender. Jeg så det an i formiddag, det er jo ikke at prale af, men det kan de ikke forlange andet. Jeg talte med den gamle, han sagde I skulde ikke sende før efter hans Orlov, eller Rejse til "Har­zen", der kommer også Fru Major hen. Og han kommer tilbage igen den 5. Okt. så hvis hun manglede noget, vilde han sende mig hjem, hvis føjede han til, der ingen forandringer indtræffer i Politiken.

Det er godt, at Maren i Stenderup nu har fået det i orden, har hun nu nogle folk, der kan støtte hende, eller blot hendes Fader?  Er Madsen ikke også glad ved det, som det nu er ? Er han i Ribe nu eller længere væk ?

Det har nok ikke givet megen Rug  i Aar, men I har dog til egen brug. Er der nu skarp kontroll ?

Det er en grulig masse Kreaturer Sognet skal give af. Hvor mange skal du give af, Far ?

Ja nu vil jeg i Seng, slutter så med mange kærlige Hilsner fra Eders taknæmlige Peter.

Tak for Brevpapiret igår, nu har jeg foreløbig nok. Sender i morgen tre store Pakker af; men de vil vist blive liggende lidt længe undervejs, da Trafikken er så stor. Den ene er blot med Frugt. To små sender jeg i morgen. Nu kan I gætte Eder til, hvad det er for Frugt der er i den ene.

Oprettet: 04-04-2011 10:30:28 | Rettet: 05-07-2014 20:19:06