Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

23. september 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Brevet i dag og for pakken med Rullepølse. Walter Henningsen har i dag også modtaget hans, vi skal nok gøre Regningen op. I skal jo ikke sende mere, da han får fra en hjemmefra.

Ellers er alt vel her, det er Søndag, men som alle de andre dage. Konov og jeg var lige i Kino, det er jo da en lille adspredelse, nu skriver vi bægge to. Vi har lige fået et godt Pære.

Så vil du nordpå lille Mor, ja lykke på Rejsen, det er nok ikke så slemt her fra nu længere, at komme over. Det er jo nogle grulige Løn de forlanger de Drenge, det er jo ikke til at forstå. Jeg gik et helt År hos Niels Kjær for 450 Mark. Nå, det var nu også helt for lidt - jeg har i hvert fald tjænt dem. Men tiden har jo også ændret sig siden. Niels Kjær havde også billige Folk i Hans og mig. Hvorledes er det gået Peter ?  har de taget alting fra ham ? eller havde han ikke noget med derfra ? -

Så skriver du om orlov - lille Mor - jeg kommer jo vist nu så snart den gamle kommer, og så vil jeg se, om jeg kan komme i Julen, hvis da ikke Freden eller noget andet skulde komme i vejen. Nu har jeg ikke været hjemme i så mange Aar i Julen, så jeg vil se, om det kan lade sig gøre.

I går har jeg sendt en lille Kiste af igen med Æbler, det er jeres  Æbler. Se nu Kisten godt efter, da der er noget midt i den til Far. - Vil I så ikke også købe mig et par Seler, mine er helt i stykker, og man kan ingen få herude. Købmand Jensen i Skærbæk har vist endnu. Nu ikke mere i Aften, det er sent.

Mange kærlige Hilsner til Eder eders taknæmlige Peter

 

Oprettet: 04-04-2011 16:24:04 | Rettet: 05-07-2014 20:19:29