Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

1. januar 1918, Grandlup

< Forrige Næste >
Grandlup
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre!

Ønsker Eder et godt og velsignet Nytår, og håber at vi nu har begyndt på det sidste Krigsår, og at dette år må blive et nyt begyndelsesår. Tak for alle de kære pakker igår, endelig kom de, og lige til Nytårsaften. Jeg fik også en pakke fra J. Pe­tersen, Hygum, Signe Gad og Morbror Peter. Så nu har vi igen.

Walter fik også sine og Konow også en 5 stykker, så vi havde et helt godt Bord dækket igår aften. Ja nu er vi kommen i vort nye Kvarter "Grandlup".

Det er helt godt her, det vil sige for os, for mange er det slemmere end på Gefægtstanden, da de lig­ger i Barakker. Vi har en stor Stue, som er mit Postrum, der­fra går en Dør ind til en lille Stue, hvor Feldw. ligger. Nu er det først man bliver rigtig opvarmet, jeg har svedt den første Nat her, det er så dejligt varmt; men vi blir her nok ikke længe, vi blir vist forladet og kommer endnu længere til­bage.

Der er en stor Omgruppering igang her ved Staben. Staben består nu af 180 mand, og imorgen er vi kun 30. Der blir en ny afdeling opstillet, som hedder Nachrichten Komp. og dertil kommer alle undtagen 30 mand, som er her etatsmässig ved Sta­ben. Konow og jeg natyrlig også - os kan de dog ikke sætte ud af den egentlige Stab, skønt det blir jo helt det samme, de andre blir jo også her i deres gamle pladser, men det blir så Kompmässig.

I går var her en kritisk dag, den gamle var slet ikke til at bruge, han var dumpet igennem. Offz. har besværet dem over, at de ikke kunde holde ud med at gå med kortklippet Hår. Og det er gået helt til Gen.Kom. og de har nu fået ret. Og så har han nu stillet dem det frit; men siger han, jeg håber, at Offz. og Mandskaberne, som ikke alle mener det, vil tage hensyn til min mening, og som hidindtil har hørt efter den, vil blive ved med at gå med kortklippet Hår. Så for os her ved Staben gør det nok ingen forandring, men det er da et skridt videre, så det kommer nok med tiden.

Ja her har jeg det ikke så nemt med Posten som i Viwaise, jeg henter det hver dag i "Dersy", det er en 12 Kilom; men jeg har jo min store Fårepels, så det er ikke så slemt. I morgen be­gynder vi igen med vore Aviser; men den gamle vil kun give os 1 Penning på hver Avis, han mener, det er ikke ret over for de andre kammerater - men vi finder nok en udvej - det er jo mest Offz. som det kommer an på, og for dem har vi ikke så meget til overs -

Slutter for i dag med mange Hilsener fra Eders taknemlige Peter.

 

Oprettet: 05-04-2011 17:35:42 | Rettet: 05-07-2014 20:20:27