Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

11. januar 1918, Grandlup

< Forrige Næste >
Grandlup
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre!

Tak for Eders tre Breve idag og for pakkerne med min Sjal, og med Kød. Det kan udmærket stå sig lille Mor, og det sma­ger udmærket. Jeg har købt Sennep dertil. Ja I længes efter at få mig hjem lidt igen. Der er kommen en Meddelelse idag fra oven, at orloven for vor Div. blir frigivet omkring ved den 27. Jan. hvis der ellers ikke kommer noget i vejen. Så vil det jo ikke vare mange dage, før den gamle sender mig afsted. Han mente ellers idag, at det var snart for galt sådan at blive ved at slæbe til Bromberg. Jeg sagde, at mine forældre var taknæmlige for, at jeg havde en så god plads og kunde komme så tit hjem.

Nej med Gården i Spandet blir det jo ikke til noget. Nå vi finder nok en anden plads. Lad Fre­den nu først komme, så skal det nok ordne sig alt sammen. Jeg tænkte slet ikke, at der havde været så mange liebhavere om Ejendommene nu i denne tid, men det lader jo til. Det er da godt, I er glade ved Lærredet, jeg vilde snart ikke købe det, da det var så skiden; men I kan jo bedre få det i orden som os her ude. Nu skal jeg se at få Sukker, til jeg rejser, det er ikke helt let, da det ikke er nået herud endnu. Og jeg er en af dem der får, så snart det kommer. Kan I bruge denne slags, som jeg nu har sendt hjem ? Kandis, det er vel ikke så godt som det andet ?

Ja lille Mor jeg tænkte på det den 3. Jan. at idag havde Onne haft fødselsdag. Hvor dejligt var det ikke at komme derop i det lille Hus. Og Degnen lærte Far og Morbror Peter at spille Skak. Uffe er altså hjemme, jeg fik et lille Brev idag. Han skriver, jeg skulde snart komme hjem, ellers blev min lille Pige nok forkælet. Så er det nok ikke let at sige noget. Ja nu må jeg jo heller ikke; men det er vel ellers nok mig det vil komme til at komme an på - ligesom Far - Mor kunde jeg jo bedre liste om ved. Og så blir min Trine sådan en lille tyk en, så skal jeg nok have min Avisforretning forhöjet, da der så vel skal mere Tøj til.

Her er ellers alt ved det gamle. Det er nu bleven Tövejr igen, det er nogle underlige Vejre her i Vesten. Vor Forretning vil ikke gå her som i Viviase; men vi er jo også ude ved Fronten og her ligger jo kun så få folk. Vi må jo heller ikke forlange, at det skal gå så glat altid. Nu ikke mere i dag, slutter med mange kærlige Hilsener fra Eders taknemlige

Peter

Oprettet: 05-04-2011 19:27:12 | Rettet: 05-07-2014 20:20:31