Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

5. januar 1918, Grandlup

< Forrige Næste >
Grandlup
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

 Min lille Musse!

Tak for dit Brev idag. Nej lille du, jeg ved du kan ikke skrive så meget nu, siden du har noget at pudsle med, og det gør heller ikke noget, bare I har det godt, og er sunde og raske. Det kan jeg tænke mig, når hun sover, så skal du natyrlig pippe under Dynen, og så har du hende vågen. Ja jeg skulde bare være hjemme hos Eder, jeg skulde nok vænne dig af med det. - - tror du ikke ?  Men du er jo nu en lille "Stjamp", jeg er da slet ikke så stjampet - - ? ? ?

Det er da godt, at du er glad og tilfreds med Far og Mor. Ja jeg tror også, at de gærne gør det. I hver Brev er det altid, Gud ske lov at vi har din lille Trine. Ja Musse, hvad havde jeg gjort, hvis du var gået bort. Så kunde jeg ikke være mere her. Og jeg takker Gud hver aften for det, at han lod min lille kære Trine blive hernede hos mig, og der kommer nok en bedre tid efter denne for os.

Ellers er alt ved det gamle her, vi har en streng Vinter, men jeg har jo min Pels, så jeg fryser ikke, og en god varm Stue har jeg også. Det er alligevel en hel anden sag, når man bor sammen med Konow. Vi kender hinanden og er bægge som en.

Du jeg har idag sendt en lille pakke af, en med ½ p.Kakao og en med ½ p. Kaffe, jeg ved ikke, om den Kaffe nu dur; men det kan I jo nok selv bedømme. - Jeg har også sendt Suk­keret til Cakaoet, så du kan godt byde dem Cakao og ikke være bange for Sukkeret, jeg skal nok besørge dig noget til, når jeg kommer på orlov. Jeg er meget mere på orlov end her, da jeg regner med at det kommer nu sidst i måneden.

Nu har vi også begyndt med vor Forretning igen; men det er ikke det gamle fra Viviase, så du må ikke regne med store % i denne tid, vi er her. Kanske det kan blive bedre. Ja jeg har ikke mere i aften.

Slutter med mange kærlige Hilsner og tanker til dig og vor lille Pige      Eders Peter.

Du jeg sender ½ Kiste Cigarer, dem må du give til dine frem­mede og forvar de andre, til jeg kommer. Det gør nu heller ikke noget, at du har givet bort af de andre.

God nat - - Du kan give Far og Mor de to af.

Oprettet: 05-04-2011 17:40:38 | Rettet: 05-07-2014 20:20:29