Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

27. februar 1918, Dercy

< Forrige Næste >
Dercy
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

 Min kære Musse.'

Endelig skal du også have dit Brev. Jeg vilde have skrevet i morgen; men så kom der så mange, at jeg måtte nøjes med det første Brev hjem, og kun et par ord. Jeg er nu nået godt herind igen, og er også i fuld gang. Det var i en grulig for­fatning. Jeg har også en hel god Kvarter, det er ikke stort; men så har jeg heller ikke så mange herinde, de blir bedt om at gå ud så. I Formiddag mente en, nu går det ikke længere at gå derinde hele dagen, nu er Peter der igen; men jeg har bedt ham om at komme ind, og jeg skulde nok sige, når han skulde gå igen, at jeg ingen plads havde. Vi blir vist ikke længe her, vi blir vist forladet og kommer på en øvelsesplads en lille tid. Vi har måttet give hele vor Kiste og Kofferter af nu - Feldv. og Konov og jeg. Jeg har i dag pakket en hel Kiste, som i morgen går af. Der er også denne Pels, som jeg skrev om, den har han haft med her hen, og nu sender jeg den af herfra. Jeg kunde nok have tjænt en 30-40 Mark; men jeg sagde, at det var for min Kone.

Du kan nu se, om du kan få en Pelsjakke ud deraf, og så nok et. Kan du finde en god Dameskrædder, der kan lave dig en Mantel ud af min Manten, der hænger hjemme - men solid - forstår du? - Jeg har set en i Bromberg, som var udmærket. - Nu det skal du jo selv forstå. Så er Signe i angst, du kan godt sige hende, at hun kan være beroliget, det er på rette adr. og hendes Sukker går nu af, det er af den grund, at jeg ikke har været her i de dage, at det er blevet lidt forsinket. Så skal du have Tak for din Kage, som lå til mig igår, der ligger end­nu et stykke foran mig. Ja lille du, jeg vilde hellere have spist den hjemme hos Eder.

Du og lille Musse har altså været udrejst, det er lige noget for jer at komme ud at køre. Ja rejs I bare og gør Eder det så gemytlig, som I kan, det er mit eneste Ønske, så I kan holde modet og sundheden oppe, så længe jeg kommer hjem til Eder. Ja nu ikke mere i Aften, slutter med mange kærlige Hilsener til dig og lille Musse fra Eders Peter.

Vil du ikke sende den lille Pibe, jeg lod ligge hjemme. Den ligger i min Natbord.

 

Jeg har også sendt mine Lommetørklæder -

Oprettet: 06-04-2011 09:19:57 | Rettet: 05-07-2014 20:20:45