Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

2. marts 1918, Chery les Pouilly

< Forrige Næste >
Chery les Pouilly
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev og Pakke idag. I må undskylde, at jeg ikke har skrevet i to dage. Jeg var så optaget af mine Postsager, da alt er blevet omorganiseret. Nu er det bleven Aften, og jeg er også flyttet om idag, ligger nu sammen med Konov og Feldv. Der er man mere hjemme. En hyggelig lille Stue; men uden Vin­due, hele Dagen igennem brænder Lyset; men det koster os jo ikke noget. I dag har vi haft rigtig Vintervejr, Snevejr og Kulde. Og jeg kører nu afsted om Morgenen Kl. 8, så det er helt frisk at komme ud.

Hvorlænge vi blir her, ved vi ikke endnu; men det får man jo ikke at vide, før man er halvt borte. I går sendte jeg en Pakke af hjem med alle mine Sager, den er indsyet i en Sæk. I kan åbne den helt forsigtig, da det er en god Kornsæk, som I jo har god brug for derhjemme. Så har jeg sendt for en 70 M. Skråtobak af til Hökeren, nu kan han og de Åblinger skrå igen. Så han vænter jo vist også på det. De har nok gjort helt god Forretning med Lundsmarkgården, hvorledes er det nu med den i Spandet, jeg mener Hovedparcellen, er den solgt?  Jeg tror også nok, at det er bedre, at vi ikke fik den købt, da man så havde gået og spekuleret herude.

Nu er man dog kun i de små baner bunden. Jeg har jo mine små For­retninger, som så skal give lidt af - Aviserne har vi ikke i denne tid, da her er for lille omsætningskreds - det lönner sig ikke. Men det kommer nok igen. Jeg har også haft en lille tab på 32 M.  De er gået tabt i en "Wertbrief", jeg kan ikke tænke mig andet, end den er stjålet mig ud af Tasken under­vejs. Og så har jeg jo måttet betale vedkommende det, det havde jo nu været værre havde det været 100 M.

Nu får I mine Postsager en dag sildigere, da der er indtrådt en ny Køreplan over Posttogene.

Nu mange kærlige Hilsner fra Eders taknæmlige Peter.

Oprettet: 06-04-2011 09:25:03 | Rettet: 05-07-2014 20:20:46