Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. maj 1918, Saint du Nord (måske ved Canal du Nord)

< Forrige Næste >
Saint du Nord (måske ved Canal du Nord)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min egen Musse !

Takker dig mangen gang for dine to Breve idag. Her til går Posten udmærket, og forhåbentlig hjem til dig også. Jeg sid­der helt alene i Efterm.  I morgen kl. 7 drog jeg afsted, kom kl. 12 igen og nu er det snart kaffetid, så nu er jeg færdig til at gå en lille tur med dig; men du er jo så langt borte. Det er ellers en udro her idag - alle haster afsted forbi mit Vindue - alle forberedelser skal være færdig idag, da i morgen Hindenburg kommer. Ja så galt Konow har de fået med, han skal også gøre Paraden med. Jeg har drillet ham - han er så ærglig over det. Jeg skulde jo også med - men jeg har dog ingen tid, det er udmuligt -

Feldw. var lige her, han mendte jeg havde det allerbest, jeg boede her lidt afsides og havde mit eget Kvarter og ingen havde noget at sige her. De arbejdede næmlig hele Natten igen­nem i Byroet i disse dage - du det blir jo også bedre.

Så har du fået en ung Pige. Det var nu ikke videre pænt af Astrid - Du mener jeg bryder mig vel ikke om at høre sådanne småting. Det er som det blir taget - når det er noget min Trine blir sat med i eller ikke kommer til sin ret i kan det blive helt alvorlig mendt. Men nu det er jo nu engang sådan. Jeg kan lade meget af sådan noget glide forbi mine Øjne; men med et kan det blive for meget - og kanske er det så for meget igen.

Du mener når du vel kan tage dit Theaterglas i brug - Ja det kan man jo ikke sige, men forhåbentlig i Vinter - ikke vel -Ja kunde man da bare se en ende på det hele; men nu er det som om det hele står stille igen. Nå jeg tror ikke at det er længe før det hele blir det samme som før - de er ved at kom­me i tanker om at der ikke er noget at vinde ved det hele.

Mor skrev i dag, at Dagny Brodersen fra Ottesbøl havde for­lovet sig med en Tysker, det var da kedelig, det er næmlig en nett Pige. Nå ja. det er jo nu noget som ikke kommer andre ved. Du, før jeg forglemmer det. Jeg har dog sendt Kaffe af omkring ved den 22. Marts - til Attrups i Skærbæk. Om de slet ikke har fået det ? Jeg har slet ikke hørt noget fra dem siden. Du kan da spørge ved Lejlighed.

Du har altså fået dit Sommertøj frem - så er jeg da snart nød til at hjem til dig. Det er jo just i det lyse Sommertøj at jeg så godt kan lide dig - Ja også i andet da - (bare ikke i den røde Kjole) -  Ja jeg ved ikke når jeg kommer, men det vil jo også komme på engang som altid; men du må ikke vænte mig endnu da. Ja så har jeg ikke mere i dag. Er du og lille Musse ude når det er kønt vejr ?

Nu mange kærlige Hilsener og Kys til dig og lille Musse fra din egen Peter

Du har du ikke et stykke Sæbe til mig - eller sig Mor det -det er blot til egen brug.

Oprettet: 08-04-2011 15:43:21 | Rettet: 04-03-2012 21:48:58