Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

22. juli 1918, Coulonges Cohan

< Forrige Næste >
Coulonges Cohan
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre !

Nu er alt bleven lidt mere normal igen, og man har lidt ro til at skrive. Alt er vel, jeg blev i min lille Stue her. Feldv. vilde, at jeg skulde komme til ham i Skoven, men jeg tilbød ham et bedre Kvarter, et Hus med 12 Værelser, som jeg fik af en Orts-kommandant - en Leutn. jeg kender. Og enden blev hele Regt.Staben har rettet sig igen efter Mærsks Hoved og kom til mig. Det er helt rolig her nu, den store Offensive er forbi, som jo gik hur­tig denne gang - grunden - ja jeg må ikke sige mere. Og nu - ja om et par dage vil jeg skrive mere. Vi har ingen Post fået i to dage, da to hele Toge skal være brændt, nu idag kom der igen. Tak for to Pakker med Knepkager, Tvebakker og Sæbe. -  Ja lille Mor, Kaffe blev der ikke noget af denne gang, den har nok ikke været helt moden - eller været udbrændt. Men en ting har jeg dog fra denne Offensive, som skal være en Erindring om "Marnedalen", et fint Urværk, som skal stå på mit Skrivebord, når jeg ellers må komme rask hjem. Det er af et Slot her, og som vel er meget kostbart.

Så har vi haft en hel del Vaskesæbe, men det har I jo. Jeg har sendt Trine et Pund. Ja jeg kan nok forstå, at I venter mig på Orlov, men jeg kommer ikke endnu. Jeg kan nu heller ikke komme, da der på grund af de store Offensive går så langsomt med det. Og så vilde jeg også nok se, hvad der blir af det hele. Jeg er helt sikker på, at denne er den sidste Sommer, der kæmpes i. Og skal vi til at begynde på en Vinter igen, så har jeg ikke megen tro på en ende, og så er lysten borte - - så derfor tøver jeg og lidt derfor. -

I dag har Konow fødselsdag. Han kom først i Tanker om det i Eftermiddag. Ja, har du det, har jeg det også, mente Hemmingsen, og da vi fik deres Papiere frem, var det rigtig, de havde bægge to fødselsdag på en dag. Men vi må jo vente med at fejre den, til vi kommer i ro igen. Nu mange kærlige Hilsener og Tanker sender

Eders Taknæmlige Peter.

Oprettet: 12-04-2011 16:47:46 | Rettet: 04-03-2012 21:49:10