Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

25. juli 1918, Pannes (lidt usikkert, om det er den rigtige)

< Forrige Næste >
Pannes (lidt usikkert, om det er den rigtige)
Fra
Uffe
Uffe
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Kære Søster Trine !

I det sidste brevkort loved jeg vist snart at skrive brev, og så vil jeg også holde ord. I dag fik jeg brev fra Signe og fra Maren Mærsk, jeg får jo nu mange breve, og det er jo også en stor glæde for os.

Du er vel i Åbling nu. Maren skrev, Du var ved at plukke bær, men Du rejste nok hjem til Far nogle dage af og til, skøndt de nødig vilde undvære Dig. Signe skrev for nogen tid siden, at hun så med sorg den dag, da Du igen rejste fra Ravnholt, og Far er vist ikke mindre glad ved Dig og lille Anna. Og så vil jeg også sige Dig, at jeg er taknemlig og glad for hver gang Du rejser hjem til dem et par dage. Når Far er rask, behøver det jo da ikke at være så længe ad gangen. Jes og Maren kommer vist også tit kørende en lille smut til Ravnholt, når Du er der. Du har gaver og evner til at glæde og trøste andre, det skal du være glad for. -  Far trænger så hårdt til glæde og opmuntring, og Du kan vist bringe ham det bedre end nogen anden, og jeg ved jo også, at Du gør det. - Når jeg tænker et år tilbage, så synes jeg dog mange ting er lysere i år. - Jeg ved jo nok, hvor meget Du har lidt og stridt sidste sommer, måske mere end vi i de fire år, vi har været her­ude. Og nu synes jeg, Du er bleven til så megen velsignelse og glæde med din lille pige, vist langt mere, end om du var bleven hjemme som ung pige. Det glæder mig også meget, at Signe nu er kommen til at se Dig som sin ældre søster og bedste veninde i al ting. Jeg vidste godt, at det vilde komme sådan, eller rettere sagt troede det, derfor var det også, at jeg gærne vilde have Signe ud at tjæne dengang inden Krigen. -

Jeg tænker tit på, hvor dejligt det kan blive, når det giver fred, og vi kan komme sammen under fredelige forhold. Mon der igen kommer tider som før, at vi kan køre i Teater, Signe og jeg og Du og Peter, ja vi vil også have Far og Jes Mærskes med. - Og når Signe engang selv vil bygge hjem, der skal jo nok komme én og hente hende en skønne dag, da er der med Guds hjælp vel nok en anden, som overtager husmoderpligterne på Ravnholt.

  Så en kærlig hilsen til Dig og lille Anna fra bror Uffe

 

Oprettet: 12-04-2011 16:51:15 | Rettet: 04-03-2012 21:49:10