Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

5. juli 1918, Vauxcere

< Forrige Næste >
Vauxcere
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre !

Mange Tak for Eders Pakker i dag med Smør i, det er udmærket med de små Ruller. Jeg skal nok så vidt det er muligt sende dem hjem igen. Men nu kommer der jo en 8 - 10 dage igen, som ikke er uden møje og belagt med besværligheder. Tak for Eders Brev i dag. Det er ikke heldig med sådan et Vejr hjemme nu i den tid, hvor Engene skal bjærges. Her er det nogenlunde varmt igen, men rigtig varmt er det ikke endnu. I skriver om Konerne i Skærbæk. Ja det er ikke alene i Skær­bæk, det er over alt i storbyerne. Her er der mange ude, som klager over dem, og det er skam ikke let. De hører blot klage fra dem, og fra andre sider hører de deres vandring ikke på de helt solide Veje. Og hvor mange Mænd går ikke som "vermisst" eller savnet, men som i virkeligheden er i fangenskab. En Kone skrev for en tid siden til Regt. om hendes Mand. Svar får hun tilbage, at han er savnet. Så 1 måned senere kom der gennem Røde Kors et Brev, at han var i fangenskab. Men da var hun allerede gift igen. Og mangen er der som slet ikke blir meldt noget om. Men når Freden kommer, vil al den Elendighed jo først komme for dagen.

I dag har vi igen haft en bedre middag, som Ludvig sagde efter Degnen i Skærbæk. Frikadeller med ½ pund brunet Løg og Cauce med ny Kartofler - og Salat. Ja kan I tro det?  Nu kommer kri­tikken. Salatet var så sur, så man først måtte dyppe det i vand. Men ellers alt var helt udmærket. - Og vi blev rigtig godt sat.

Vi ligger her i vort gamle Kvarter endnu, men i de nærmeste dage går vi frem igen, og så kommer de dage igen, hvor Offen­siven raser. Nu ikke mere i dag. Mange kærlige Hilsner sender Eders taknæmlige

Peter.

Tak for Strømperne i dag og Pølsen.

Oprettet: 12-04-2011 16:23:36 | Rettet: 04-03-2012 21:49:08